Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η ΚΑΤΙΓΚΩ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΓΩ



Μετά από μια εβδομάδα στα καλώδια και μετά από τις απορίες και τις υποψίες πολλών (σχεδόν όλων δηλαδή) για το ποιος ή ποιοι μπορεί να είναι η Chiompala, είναι καιρός να πούμε μερικά πράματα.                                                                                                                                    
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε αυτό που είπαμε και στην πρώτη ανάρτηση. Σκοπός δεν είναι η αποκλειστική είδηση ή τα αμέτρητα κλικ, που θα φέρουν <<πελάτες>>. Ήρθαμε για να  προσθέσουμε μια ακόμα γνώμη και ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης (πάντα μέσα στα όρια του σεβασμού στον άλλον) για όλα όσα διαδραματίζονται στο Χιώτικο ποδόσφαιρο  κυρίως και εν τέλει στα αθλητικά δρώμενα του νησιού. Δεν θα πουλήσουμε ποτέ αποκλειστικά και δεν θα σκοτωθούμε για να γράψουμε πρώτοι κάτι. Για αυτά υπάρχουν οι δημοσιογράφοι (οι εντός και εκτός εισαγωγικών που και αυτοί θα φάνε κόπανο), εμείς blogger είμαστε.


Πρόθεση είναι να προβάλλουμε και να επικροτήσουμε το σωστό και το καλό από όπου και αν προέρχεται αλλά και να πούμε και να αποκαλύψουμε την όποια παρατυπία από όποιον έχει γίνει και για οποιοδήποτε σκοπό. (Είχαμε μερικές περιπτώσεις στη φετινή χρονιά τις οποίες και θα θυμίσουμε σύντομα προς αποφυγή επανάληψης).

Σεβόμαστε το ίδιο  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. 
Το αυτό απαιτούμε όμως και από αυτούς που  τις διοικούν και τις σφυρίζουν.

Μας τη δίνει και σιχαινόμαστε το παρασκήνιο, τη λογική Σπάθα (οι ποδοσφαιρικοί την γνωρίζουν σίγουρα), η εφαρμογή των κανονισμών και των καταστατικών ανάλογα τους εμπλεκόμενους και ο διαχωρισμός ομάδων και παραγόντων σε δικούς μας και εχθρούς. Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης και για να μην υπάρχουν καλοθελητές το λέμε μια και μόνο φορά: Δεν ήρθαμε για να κάνουμε πόλεμο σε κάποιους και πιστεύουμε απόλυτα ότι πρέπει το Χίωτικο ποδόσφαιρο να εκμεταλλευτεί ΤΩΡΑ  το κεφάλαιο ΣΑΡΡΗΣ. Αλλιώς  καληνύχτα οριστικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και αυτός θα έχει ασυλία. Αυτά σαν αρχή για το τι να περιμένει κανείς από τη  Chiompala.

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τώρα δύο από τους βασικούς blogger του Chiompala.


Είναι η Κατίγκω και η Μαριγώ, δύο γνήσιες  Χιώτισσες, κάποιας περασμένης ηλικίας,  που στα νιάτα τους δεν είχαν αφήσει γήπεδο για γήπεδο, ψάχνοντας για όμορφα αγόρια. Αυτός ήταν ο σκοπός τους η Κατίγκω είχε σαν πεδίο δράσης το Βόρειο (ποδοσφαιρικό) τμήμα του νησιού μαζί και τη Χώρα και η Μαριγώ το νότιο (και μεγαλύτερο). Γνωρίστηκαν πριν καμία δεκαετία στα Μεζάρια όταν κυνήγαγαν το ίδιο τεκνό και από τότε είναι αχώριστες, μόνο για ύπνο… πάνε χώρια. 

Γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα για τους περισσότερους του ποδοσφαίρου και μπάσκετ (ΕΠΣ, Τ.Ε. μπάσκετ, διαιτητές, αθλητές, παράγοντες) είναι κάθε μέρα από Αύγουστο μέχρι Μάιο στα γήπεδα και στα στέκια. Τώρα μέχρι οι ομάδες να μπουν στα γήπεδα, μετά από το έκτακτο λόγω Κανάρη πέρασμα τους από την Ψαρού (αχχχχχχ), είναι στις παραλίες του νησιού και στα beach bar των νοτιοχώρων προς αναζήτηση τεκνών και αθλητικών  κουτσομπολιών. Η Μαριγώ άρχισε να πηγαίνει ήδη και στα  τουρνουά 5Χ5.


Καθότι και οι δυο είναι αυτό που λέμε <<κακές γριές κουτσομπόλες>>,  σας το λέμε και πιστέψτε το δεν θα ντραπούν να πουν τα πάντα, με το δικό τους κουτσομπολίστικο τρόπο. Παρότι γριές να γνωρίζετε ότι είναι φαν της τεχνολογίας και τα  notebooks και τα iphone  τους είναι γεμάτα  νέα.
Σαν πρώτο δείγμα του τι μπορούν….. περιμένετε τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου